Et initiativ af 
Columbus

Fremtidsudsigter     Outsourcing SCM Value Chain Mgmt

Microsoft: Specialiserede løsninger til Big Pharma

Med lanceringen af Dynamics AX 2012 står der ikke længere automatisk SAP eller Oracle på Life Science CIO’ens ønskeseddel.

 • Anbefal på Google:  

Outsourcing og supply chain optimering

Via opkøb af fire forskellige vertikale moduler til Dynamics ERP-systemet, og samling af modulerne samt en række tillægsfunktioner i ét og samme integrerede ERP-system, tror product marketing manager Per Christensen fra Microsofts Core ERP afdeling på, at 2012 bliver et år med vækst – både for Microsoft Dynamics og for de virksomheder i Life Sciences, der beslutter sig for at tage platformen i brug:

»Det handler helt simpelt om, hvor meget ”empowerment” i form af relevante, opdaterede masterdata, brugertilpassede processer og funktionalitet, man kan tilbyde de værdifulde medarbejdere og forretningsentiteter i sin lokale og globale organisation, og hvad man skal investere for at kunne det«, mener Per Christensen.

De store udfordringer

De store udfordringer for Life Science virksomheder er, at de skal arbejde meget mere med outsourcing og supply chain optimering.
Per Christensen, Product Marketing Manager, Microsoft

Virksomheder i pharma-industrien, biotek og til dels medico, agerer under komplekse og pressede markedsvilkår. Den globale finanskrise, finansielt pressede og effektivitetssøgende sundhedssektorer, konkurrence fra generiske produkter og producenter i lavtlønslande, samt store omkostninger til produktudvikling og for at leve op til love og regulering, er en kraftig udfordring for de fleste.

Ifølge Microsoft-eksperten betyder markedssituationen, kombineret med de traditionelt lange cash-to-cash cykler, specielt i pharma-industrien, at ledelsen med alle kræfter må søge efter konkurrencekraft og mener, at IT infrastruktur er en vigtig del af løsningen:
»De store udfordringer for Life Science virksomheder er, at de skal arbejde meget mere med outsourcing og supply chain optimering samt udvikling og differentiering af deres produkter og løsninger«, mener Per Christensen.

Samtidig vurderer han, at specielt pharma- og biotek-virksomheder ofte har et skrøbeligt informationsgrundlag. Virksomhederne anvender nemlig, både på grund af fusioner og den globaliserede værdikæde, mange forskellige og uensartede applikationer, distribueret i organisationen, som ikke trækker på de samme ”masterdata”.  

Ifølge Microsoft-eksperten har dette flere negative konsekvenser.

For det første betyder det, samarbejde i værdikæden bliver væsentligt vanskeligere – og at beslutninger træffes på et dårligere informationsgrundlag.

»Det handler ikke altid om mere information. Det handler om den rigtige information, i det format, der passer til din arbejdssituation. Og leveret på en måde, hvor videns arbejderens værdibidrag, i form af interaktion med data, registreres, konsolideres og stilles til rådighed for de andre aktører i værdikæden. På de samme præmisser. Det er det, vi kalder rollebaseret databrug«, forklarer Per Christensen.

For det andet betyder det, at organisationens omkostninger til systemuddannelse, datavedligehold, systemtilpasning og efterfølgende validering, er uforholdsmæssigt høje. Ifølge Per Christensens erfaringer er en tommelfingerregel, at for hver ”kodetime”, der bruges på systemtilpasning i en reguleret virksomhed, udløses fem timers efterfølgende validering. Det mener han er et godt argument for at vælge en system-infrastruktur, der trækker på de samme masterdata og giver brugerne adgang til at interagere med data i de produktivitetsværktøjer de kender, på tværs af entiteterne i værdikæden.

»På den måde er 80-90 procent af komponenterne præ-validerede, lever op til GMP-krav, etc, samtidig med at man får unik brancherelevant funktionalitet. Det er vejen frem for Life Sciences, og det er det, vi sammen med vores specialiserede partnere tilbyder med Dynamics AX 2012 og den øvrige Microsoft løsnings-familie«, fortæller ERP marketingchefen.

Lavere valideringsbyrde

Per Christensen mener derfor, at en virksomhed der implementerer Dynamics AX 2012 får anslået 80-90 procent af den ”standard-funktionalitet” en Life Science virksomhed har brug for.

Men i tilpasning af de sidste 10-20 procent ligger væsentlig konkurrencekraft også gemt. Løber omkostningerne så alligevel løbsk, når der skal leves op til valideringskrav?

»I mange tilfælde kan tilpasningen reduceres yderligere ved at vælge at samarbejde med en Microsoft partner, der har et valideret specialmodul til Life Sciences til Dynamics AX. På den måde får man et system, der med kort implementeringstid både har den brede funktionalitet og de dybt specialiserede funktioner, en reguleret Life Science virksomhed efterspørger. Derfor er vi, sammen med specialiserede partnere, med i kampen om ”big pharma”«, slutter product marketing manager Per Christensen.

Per Christensen

Product Marketing Manager, Microsoft

Per Christensen har 27 års erfaring med salg og markedsføring af ERP systemer gennem arbejde hos internationale udbydere af ERP løsninger – heraf de seneste fem år hos Microsoft, som Product Marketing Manager for to af de mest udbredte ERP systemer på verdensplan – Microsoft Dynamics AX og Microsoft Dynamics NAV.

Læs mere her

Se mere om Dynamics AX 2012 her

Se mere om Columbus’ løsning til Life Sciences her

Life Science virksomheder, der bruger Dynamics AX:

 • Gumlink
 • Fertin Pharma
 • MOLMED
 • Boehringer Ingelheim
 • Bavarian Nordic
 • Bayonne
 • Fresenius Medical Care
 • Biocon
 • Cipla
 • PharmaCosmos
 • Capsugel
 • Chelab
 • Anika Therapeutics