Fødevareproduktion

Fødevareproduktion

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Smid kaffegrumset ud og lad "maskinen" spå om fremtiden

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor man forsøger at fremskrive en udvikling efter, hvor godt – eller måske knap så godt! – det f.eks. gik sidste år på nogenlunde samme tid.

Standardteknologi tager fødevareskandaler i opløbet

Nyeste ERP-platforme kan optimere og automatisere kvalitetskontrol og sporbarhed i procestunge virksomheder – samt mindske spild og lagerplads betydeligt. Alligevel undlader mange virksomheder at holde platformen ved lige, hvilket kan koste dyrt den dag, uheldet er ude. Cloudteknologien gør det imidlertid stadig nemmere at høste fordelene ved nyeste teknologi uden at skulle give sig ud i et årligt opgraderingscirkus.

Grib fordelene ved automatisering og kvalitetskontrol

Grib fordelene ved automatisering og kvalitetskontrol

Standardbaserede IT-løsninger kan optimere produktionen, sikre kvaliteten og gøre det lettere at leve op til stigende krav fra myndigheder og forbrugere.

Automatisk sporing kunne have stoppet farlige rullepølseleverancer

Automatisk sporing med ERP-systemer kan forhindre fødevareskandaler

ERP-systemer giver mulighed for at spore varegrupper helt ned på ingrediensniveau, så fødevareskandaler lig listeriaudbruddet i kød kan bremses, før det rammer forbrugerne.

Easyfood har taget produktionen af fødevarer hjem til Danmark

Sådan driver udvikling og innovation hjemflagning af produktion

Kort magtdistance og større involvering af medarbejdere i Danmark, kombineret med investering i produktionsanlæg og produktions-it, skaber bedre samlet værditilførsel hos Easyfood

Flere danske virksomheder mærker krisen i Ukraine på egen krop

Krisen i Ukraine påvirker danske virksomheder

Demonstrationer, uroligheder, og den efterfølgende annektering af Krim-halvøen og Ruslands indrykning på Ukrainsk jord har medført urolige valutamarkeder og giver dønninger inden for blandt andet handel på råolie.

Charcuteri-virksomheden DEFCO har oplevet ét fejlslagent ERP-projekt. Med efaringer fra første omgang og en ny strategi, der inddrager brugerne oplever DEFCO bedre styring med færre ressourcer.

Gode råd fra DEFCO: Bedre styring med færre ressourcer

Charcuteri-virksomheden DEFCO har oplevet ét fejlslagent ERP-projekt. Med efaringer fra første omgang og en ny strategi, der inddrager brugerne oplever DEFCO bedre styring med færre ressourcer.

Brugerdreven innovation, produktudvikling med kunder og dansk produktion tilfører op til seks gange højere værdi til produkterne.

Derfor skaber dansk produktion internationale konkurrencefordele

Brugerdreven innovation, produktudvikling med kunder og dansk produktion tilfører op til seks gange højere værdi til produkterne.

Ved du, hvilke af dine produkter, du tjener på? Hvilke omkostninger, der er knyttet unikt til hvert produkt? Lean har fokus på værdi for kunderne, men uden IT værktøjer til at finde, analysere og servicere dem, er det svært at bevæge sig fra formål til handling. Og at vide, om man tjener penge på at skabe værdien.

Uden it-værktøjer bliver Lean let spildt

Sæt fokus på værdi for både kunder, medarbejdere og ejerkreds. Væk med spildet når teknologi og Lean går hånd i hånd.

Store underskud tvang fødevarevirksomheden Bisca til en dramatisk turnaround. Det blev startskuddet til en forbedringskultur, der involverer og kompetenceudvikler medarbejderne og med brug af Lean-værktøjer.

Bisca vender voldsomt underskud med Lean-inspireret forbedringskultur

Store underskud tvang fødevarevirksomheden Bisca til en dramatisk turnaround. Det blev startskuddet til en forbedringskultur, der involverer og kompetenceudvikler medarbejderne og med brug af Lean-værktøjer.

Den Randers-baserede fødevarevirksomhed Tulip spiller på det globale marked: Virksomheden sælger sine produkter i flere end 80 lande verden over. I Innovation & Marketing-afdelingen har medarbejderne fat i hele værdikæden – fra forbruger til slutprodukt.

Tulip har appetit på mere

Den Randers-baserede fødevarevirksomhed Tulip spiller på det globale marked: Virksomheden sælger sine produkter i flere end 80 lande verden over. I Innovation & Marketing-afdelingen har medarbejderne fat i hele værdikæden – fra forbruger til slutprodukt.

Aarstiderne begyndte som et lokalt, økologisk landbrugsprojekt. I dag, 12 år efter, er det en driftig forretning. CEO, Annette Hartvig Larsen, har været med hele vejen. Hun leder nu en virksomhed baseret på oprindelige og autentiske værdier efter ultramoderne ledelsesprincipper.

Nærværende ledelse lønner sig hos Aarstiderne

Aarstiderne begyndte som et lokalt, økologisk landbrugsprojekt. I dag, 12 år efter, er det en driftig forretning. CEO, Annette Hartvig Larsen, har været med hele vejen. Hun leder nu en virksomhed baseret på oprindelige og autentiske værdier efter ultramoderne ledelsesprincipper.

Sider